woensdag 12 juli 2017

Facebook Live start TV shows en televisie series


Facebook Live gaat televisie shows en series zelf produceren


Facebook live starts TV seriesFacebook is via Facebook Live al een tijdje bezig om een deel van de lucratieve TV-markt te veroveren. 

Facebook Live is nu iets meer dan een jaar actief en zal binnenkort beginnen om zelf televisie series en shows te gaan produceren. 


Opbouwen Facebook Live door bestaande sterren aan te trekken


Op dit moment is Facebook bezig met het werven van bedrijven en personen die een sleutelrol kunnen gaan spelen in de ontwikkeling van een succesvol online TV-kanaal. Bedrijven als DigitalView en SpreadMedia zijn al aangetrokken om te assisteren bij de digitalisering van het opgenomen videomateriaal. Bekende sterren zijn al benaderd maar laten verder nog niet veel van zich horen behalve de beroemde chefkok Gordon Ramsey, naar het schijnt zal hij een hoofdrol gaan vertolken in één van de 'kleinere' series die Facebook Live zal gaan uitzenden.


Stevige investeringen door Facebook

Facebook gaat opnieuw stevig investeren om van Facebook Live een succes te maken. Deze keer investeert het bedrijf maar liefst een slordige 50 miljoen dollar om 2 of 3 grote tv shows en een tiental kleine - 10 tot 15 minuten per aflevering durende - televisie series te ontwikkelen. De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg - gaat er van uit dat mensen over een aantal jaar vooral TV kijken op hun mobiele telefoon waardoor de huidige televisie formats vaak niet meer helemaal geoptimaliseerd zijn. Er zal meer behoefte gaan ontstaan aan series met kortere afleveringen en shows waar een weer 'snelheid' in zit dan nu het geval is.

Lees meer over Facebook's plannen met Facebook Live
-----------------------
Meer informatie over Internet Televisie (engelstalig)
Hier vind je een aantal nederlandstalige online live televisie zendersGeen opmerkingen: