donderdag 22 juni 2017

Auto lak zelf wassen of poetsen autolak shampoo

Tips over:
Auto krassen wegpoetsen


Hoe je het beste je auto kunt onderhouden door 'm te wassen en te poetsen:
Car performance by Pristine Car performance and Detailing, wassen en poetsen van de auto lak.
Car Performance and Detailing

De auto wassen en poetsen


Wassen of poetsen van een auto betekent in feite dat je een laagje over de autolak aanbrengt. Een laagje dat glimt zodat het net lijkt of de hele auto er mooier uitziet. Dit speciale laagje bestaat meestal uit vetbolletjes die gemaakt zijn van silliconen, dat verklaart waarom de autolak zo fijn aanvoelt. Dit laagje is dus waterafstotend zodat het bij nat weer zichtbaar is of je auto wel is gewassen. Het aangebrachte laagje blijft jammer genoeg niet zo heel lang op de auto zitten.

Auto zelf wassen

Als je de auto zelf gaat wassen zorg er dan voor dat je biologisch afbreekbare auto shampoo gebruikt. Goed zicht is erg belangrijk onderweg. Zorg er daarom voor dat de ruiten (met name de voorruit) goed schoon zijn. Er zijn speciale doekjes om de voorruit mee schoon te maken.
Tegenwoordig zijn er speciale microvezeldoeken die speciaal gemaakt zijn om de auto te wassen, daarmee kun je de auto streeploos en krasloos reinigen.

Met behulp van auto wax krijgt de lak een mooie, diepe glans en bovendien een duurzame beschermende waslaag.
Gebruik nooit agressieve shampoo's! Een washandschoen is zeker aan te raden maar een spons kun je beter weer niet gebruiken. Vul altijd 2 aparte emmers, 1 emmer om te spoelen en 1 emmer met het schoonmaakproduct. De betere car detailng auto shampoo - zoals bijvoorbeeld van het merk VooDoo Ride koop je het beste via een specialist.

Door gebruik te maken van speciale velgen-reiniger zorg je ervoor dat ook de velgen er weer mooi bij komen te staan.

Poetsen met een polijstmachine

Om de volle, diepe glans van de autolak naar boven te brengen kun je de auto het beste met een polijstmachine polijsten en wassen. Een polijstmachine en niet bepaald goedkoop en daarom zal niet iedereen er 1 hebben. In dat geval is het zeker aan te raden om eens een keer bij een specialist langs te gaan. Doorgaans heeft een specialist de meeste krassen van een paar centimeter zo weer gepolijst en weggepoetst.


Met dank aan;

Pristine Car Performance Specialist in het professioneel polijsten en poetsen van auto's.


Geen opmerkingen: