dinsdag 21 november 2017

Interieurfilters auto installeren

Interieurfilters auto installeren. 

Tips van Pristine Detailing voor het fris houden van je auto door de juiste filters te gebruiken.

Interieurfilter

Een goedwerkende interieurfilter zal door iedereen die in de auto zit zeker gewaardeerd worden. Uiteraard is het een must voor iemand die bijvoorbeeld bronchitus of een pollenallergie heeft maar ook voor mensen die geen luchtaandoeningen hebben is het erg aangenaam en een stuk comfortabeler rijden als de interieurfilter goed zijn werk doet. Voor een bestuurder van een auto is het dubbel zo belangrijk want zuivere lucht zorgt voor een betere concentratie en een hoger prestatievermogen en het werkt oververmoeidheid tegen waardoor autorijden een stuk veiliger wordt!

Vervang de interieurfilter regelmatig

Om er voor te zorgen dat je auto een goedwerkende interieurfilter heeft kun je die daarom het beste ieder half jaar vervangen; 1 x in de lente en 1 x in de herfst. Bij de meeste auto's is het vrij eenvoudig om de filter zelf te vervangen. Vaak zit er bij aankoop van de nieuwe interieurfilter een duidelijke handleiding bij over hoe je 'm zelf kunt vervangen.

Soorten interieurfilters

Er zijn grofweg 2 soorten interieurfilters; de Pollenfilter en de Actieve-koolstoffilter.

Pollenfilters

Een pollenfilter zorgt ervoor dat de pollen, kiemen, sporen en stof buiten blijven maar ook dat schimmels en bacterien minder kans krijgen. Als je een interieurfilter vervangt die te lang was blijven zitten dan zul je merken dat het condenswater in de auto een stuk is verminderd en dat er minder smeer op de ruiten van de auto terechtkomt. Zo zorg je er voor dat je indirect het onderhoud van het interieur van je auto een stuk vergemakkelijkt. Het nadeel van een pollenfilter is wel dat het niet alle gasvormige stoffen tegenhoudt. Zo zullen er ondanks een goedwerkende pollenfilter bijvoorbeeld wel onaangename geurtjes in de auto terecht kunnen komen. Iets wat bij een actieve-koolstoffilter dan weer niet zo snel zal gebeuren.

Mercedes die showroom shine is gewassen, gepoetst en in de was is gezet.

Geen opmerkingen: